İçindekiler: Kahve, %35 kahve kreması, %5 Menengiç, Keçiboynuzu, Çikolata, salep, kakule.
Türk Kahvesi klasik, gerek demlenmesi gerekse sunumu ile dünya gözdesi olarak yerini gün geçtikçe yükseltmektedir.
Kahve çekirdeğinin kalitesi kadar, çekilme işlemi de çok önemlidir.
Türk Kahvesi Bol köpüklü Nasıl Yapılır?
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için; Türk kahvesi klasik kalın bir şekilde öğütülür. Bir fincan için iki çay kaşığı kahve kullanılır. Az şekerli Türk kahvesi için yarım küp şeker, orta şekerli Türk kahvesi için 1 küp şeker, şekerli Türk kahvesi için 2 küp şeker kullanılır. Tercihe göre şekersiz de yapılır. Kahvenin lezzetli ve köpüklü olmasını sağlayan unsurlardan biri kahvenizin taze olmasıdır. Kahvenin pişirileceği suyun klorlu olmaması önemli faktörlerden birisidir. Suyun soğuk olması kahvenizin köpürmesini sağlayacaktır. Cezveye koyduğumuz kahve, şeker ve suyu 30-35 saniye kadar cezveyi ateşe koymadan karıştıralım. Sonrasında cezveyi kısık ateşin üzerine koyalım. Kahve pişerken çok yavaş bir şekilde karıştıralım, hızlı karıştırmanız kahvenizin daha az köpürmesine neden olacaktır. Kahveniz köpürmeye başlayınca köpüğün fincanlara alalım. Kahvemizi pişirmeye devam edelim.
Kahve piştikten sonra fincanların kenarından yavaşça kahvemizi fincanlara koyalım. Kahvenin doğrudan fincanın ortasına dökülmesi yada hızlı bir şekilde boşaltılması kahvede oluşan köpüğün kaybolmasına neden olacaktır.
Türk Kahvesi Öğütülmüş Halde Nasıl Saklanmalı:
Hafif, Orta ve Çok kavrulmuş kahve çekirdeği ince, orta ve kalın öğütüldükten sonra, Klasik (ince) Türk kahvesi nasıl saklanmalı sorusuna birkaç öneride bulunalım. Dünyada en basit ama en çok haz verenlerin başında kavrulmuş kahve kokusu gelir. Bu büyülü kokuyu uzun süre saklamak ve kahvenin tazeliğini kaybetmemek için bazı önlemler alınabilir. Bu işin temelinde, hava akışını azaltmak, ortamın derecesini sabitlemek ve güneş ışığından kaçmaktır.
Kavanozlar hava geçirmediği takdirde ve uygun ortamda saklandığı sürece kahveniz tazeliğini korumaya devam edecektir. Tüketebileceğinizden fazla kahveyi açıkta bırakmamak gerekir. Kahve bulunduğu ortamdaki diğer kokuları üzerine çeker ve kahve özelliğini kaybetmeye başlar. Kahvenizi asla buzdolabında saklamayın ve kahveyi açıkta bekletmeyin.